AKTUELNO

Pre nekoliko dana na gradilištu u Zvonimirovoj ulici u Rijeci pronađena je aviobomba čije će uklanjanje početi sutra u 5 sati ujutru. Podsetimo, u nedelju je sprovedena akcija uklanjanja i neutralizovanja mine iz Drugog svetskog rata koja je pronađena u riječkoj luci.

"Pozivaju se stanovnici Bračke ulice, kućnih brojeva južno od Zvonimirove, zatim Zvonimirove ulice kućni brojevi 1/1, 24, 26, 28, 30 i 32, Mirka Čurbega 3/1 ,3/2, 3/3 i 3/4 , da se pridržavaju uputstva policije te da od 5 sati pa do izmeštanja bombe s gradilišta, ne izlaze iz svojih domova i ne zadržavaju se na otvorenom.

isto tako, iz Policijske uprave primorsko-goranske savetuju građanima da prozorska krila ili vrata sa staklenim površinama ostave otvorena i spuste roletne te da ne budu u blizini staklenih površina, prenosi 24sata.hr.

Saobraćaj Zvonimirovom ulicom u oba smera biće obustavljen od 5 sati, odnosno od izmeštanja avionske bombe s gradilišta i polaska ka mestu uništenja.

Procena je da će obustava saobraćaja trajati 15-ak minuta. Bomba će teretnim vozilom biti u pratnji policije, vatrogasaca i hitne pomoći prevezena do mesta uništenja - ispod skijališta Platak, gde nema ljudi. Tamo će biti sigurno uništena.

Do mesta neutralizacije, opasan teret će se kretati uz pratnju policije, trasom: Zvonimirova ulica – Rujevica –Viškovo – Grobnik.

"Upozoravamo građane da se ne zadržavaju na navedenoj trasi te da sve do prolaska opasnog tereta, poštuju uputstva policijskih službenika", poručili su iz policije.

Isto tako, upozoravaju se građani da se tokom sutrašnjeg dana ne zadržavaju na području Kamenjaka, gde će pronađena avionska bomba biti neutralizovana, uz poštovanje svih pravila struke.

Osim policijskih službenika, u sprovođenju aktivnosti uključeni su radnici JVP Rijeka i Zavoda za hitnu medicinu PGŽ-a.

Autor: