AKTUELNO

Lider DPS je rekao da je zadovoljan rezultatom u prvom krugu.

Predsednički kandidat Demokratske partije socijalista Milo Đukanović obratio se večeras iz izbornog štaba i poručio da su današnji izbori protekli u mirnoj atmosferi.

"Želimo da potvrdimo da je Crna Gora svakim danom sve bliža svom strateškom cilju i da se približava onome što je finalni cilj politike- kvalitet života u Crnoj Gori na osnovu kvaliteta građana Evropske unije", rekao je Đukanović.

Lider DPS je rekao da je zadovoljan rezultatom u prvom krugu.

"Ostvario sam 36 odsto glasova, što je nešto iznad 120.000, što smatram vrednim rezultatom koji me ispunjava zadovoljstvom. To je ozbiljna prednost sa kojim ću se takmičiti u drugom krugu", rekao je Đukanović.

On je rekao da su rezultati ovih izbora potvrdili da Crna Gora treba parlamentarne izbore.

Zahvalio je svim građanima koji su ga podržali i čestitao protivkandidatima, a da je na njemu da prednost sačuva i unapredi u narednih 14 dana.

Istakao je da očekuje pobedu, te da je svaki kandidat koji dođe "slabiji od njega".

Na pitanje da li je Milatović "najnezgodniji kandidat" u drugom krugu, Đukanović je rekao da nema zgodnog ili manje zgodnog kandidata.

"Ja ko god da je protivkandidat, moja strategija je identična. Ubeđen da su argumenti na mojoj strani i da mogu da pobedim i ovog kandidata", kazao je on.

#Milo Đukanović