AKTUELNO

Pregledajući snimke nadzornih kamera, policija je rekonstruisala kretanje Mladena B. (40) pre nego je u petak, oko 11.35 sati, opasan bombom ušao u zgradu podgoričkog Osnovnog suda i tužilaštva i aktivirao je.

Izvor “Vijesti” iz istrage kaže da su utvrdili i gde je taj Podgoričanin parkirao automobil i da su ga pretresli kako bi proverili da li je, eventualno, ostavio pismo koje bi otkrilo njegov motiv da ručnu bombu aktivira u zgradi koja u to vreme, svakodnevno, vrvi od ljudi.

Pismo, ali ni druge dokaze koji bi im pomogli, nisu pronašli u vozilu, kao ni u kući u predgrađu Podgorice, u kojoj je živeo Bulatović.

Izvor “Vijesti” navodi da su forenzičari, tokom uviđaja u zgradi suda i tužilaštva, izuzeli brojne tragove zločina.


"Na licu mesta pronađene su i izuzete kuglice od bombe koje su se nakon detonacije rasprskale, zatim delovi mobilnog telefona pokojnog Mladena B., delovi njegove garderobe i osigurač bombe u džepu. Takođe, u Kliničkom centru je izuzeta garderoba povređenih”, navodi izvor.

Isti sagovornik objašnjava da je u istrazi tragedije u kojoj je Mladen B. aktiviranjem bombe ubio sebe i ranio još petoro ljudi, saslušano više svedoka. Kako navodi izvor, izjave su uzete od dve njemu bliske osobe i pet očevidaca događaja.

Mladen B, koji je više puta osuđivan, u petak je oko 11.35 sati, sa ručnom bombom M75, najverovatnije zakačenom za pojas, ušetao u zgradu Osnovnog i Prekršajnog suda i Osnovnog tužilaštva u Podgorici. Nekoliko sekundi kasnije, čim je prošao ulaznu stranu vrata i napravio korak ka izlazu, odjeknula je detonacija.

Njegovo telo istražitelji su pronašli na tom mestu, a eksplozija mu je raznela grudni koš i predeo stomaka.

U eksploziji je teško povređena i M. R. (42), koja je operisana odmah nakon prijema u Klinički centar.

Među povređenima je i advokat Branimir Vukčević (44).

Prema podacima “Vijesti”, lekari Urgentnog centra juče su zbrinuli i Z. I. (57), K. J. M., P. V. (58), Lj. M. (48), M. Š. (57) i I. Lj. (40). Sagovornik Vijesti objasnio je da su se svi oni nalazili u holu, između ulaznih vrata i sudske pisarnice.

Petoro njih ima fizičke povrede, a zbog stresa, pomoć je u Urgentnom centru potražilo njih četvoro.

Sagovornik “Vijesti” objasnio je da su se svi oni u trenutku eksplozije nalazili u holu, između ulaznih vrata i sudske pisarnice.

Autor: