AKTUELNO

Španska policija uhapsila je u Madridu jednog od najtraženijih begunaca sa Evropolove liste. Reč je o Hrvatu sa inicijalima J.M. koga policija proganja zbog zločina iz 2019. godine, piše Euro Weekli News, a prenosi Jutarnji list.

Za muškarcem su potrenicu raspisale hrvatske vlasti nakon što je učestvovao u tuči u kojoj je brutalno pretukao drugu osobu, koja je zadobila prelom kostiju i izgubila zube. Navodno je pokušao da ubije drugog muškarca vatrenim oružjem u Hrvatskoj.


Beguncu je konačno ušlo u trag zahvaljujući saradnji policije iz više zemalja preko ENFAST mreže – Evropske mreže timova za traženje begunaca.

Policija ga je locirala u istočnoj Španiji nakon što je dobila dojavu da je veći deo božićnih praznika proveo na ostrvu Ibica pre nego što se preselio u Barselonu. Opsežna istraga, pokrenuta kao deo mreže ENFAST, dovela je španske policajce u Madrid ranije ovog meseca.

Kako se navodi u saopštenju, policajci su saznali da je muškarac trebalo da se sastane sa svojom partnerkom u hotelu u centru Madrida 20. februara. Policajci su uspeli da iznenade muškarca i, kako su rekli, "privedu ovog izuzetno opasnog begunca".

Prilikom hapšenja, policajci su među njegovim stvarima pronašli lažne lične karte.

Autor: