AKTUELNO

U dvorištu osnovne škole "Jugoslavija" u Baru vučjak je juče ujeo dečaka, piše barski portal Jedro.

Kako navode, incident se dogodio u utorak na velikom odmoru oko 14.45 časova.

Prema rečima predsednice Saveta roditelja škole, vučjak je neko izbacio na ulicu, a on je ušao u dvorište škole, a zatim i u samu zgradu. U hodnicima škole tada je nastala velika pometnja, deca su vrištala a u tom haosu i metežu, pas je na žalost ugrizao jednog desetogodišnjeg dječaka.

Njemu je zatim pružena medicinska pomoć u barskoj bolnici.

- Nakon poziva moje preplašene djece, otišla sam u školu, zvala direktoricu, zamenika.... Niko se nije javljao!!! Moje kćerke (10 godina) su prestravljene i ne žele sutra u školu!! Ja sam ih danas dovela, sutra moram i da ih vodim, a živimo u zgradi koja je 300 metara od škole, i da dežuram do kraja nastave!?! U dogovoru sa većinom roditelja našeg odeljenja sam Vam ovo napisala, a na na moje pozive nadležni iz škole nisu odgovarali, Komunalna policija nije nadležna! Kao i za mnogo stvari niko nije nadležan, a ovo danas je bilo strašno, napisala je predsednica Saveta roditelja.

Posle “ganjanja psa” kroz hodnike škole, zaposlenici škole su uspeli da ga isteraju van zgrade i školskog dvorišta. Potvrdili su da je pas kroz rupu na ogradi ušao u školsko dvorište za vreme velikog odmora i igrao se sa decom . Portal navodi da se igrao sa decom i prethodnih dana i da je bio umiljat.

Prema drugoj verziji, kada je, jedan učenik u igri iznenada pao preko njega, pas ga je ugrizao i pobegao u zgradu škole.

Tužilaštvo je kontaktiralo školu radi utvrđivanja činjenica ovog nemilog dogadjaja.

Autor: