AKTUELNO

Sa prvim danom ove godine u Splitu je na snagu stupila nova odluka o komunalnom redu, po kojoj su za prekršioce mera - propisane veće kazne.

Tako se može očekivati da ovog leta na ulicama ne bude turista u kupaćim kostimima jer im, ako ih "ulovi" komunalni redar, preti kazna od 150 evra.

Ista visina kazne je propisana za one koji piju alkohol na javnim mestima, a kaznena mera za šetanje pasa bez povoca je u skladu sa odlukom o uslovima i načinu držanja kućnih ljubimaca i iznosi 66,36 evra za fizičku osobu.

Splićane i njihove goste će ove sezone na ulicama nadzirati 21 komunalni redar, a u zgradi gradske uprave na poziv će čekati još 12 njih, piše Poslovni.hr.

Grad Dubrovnik od avgusta 2020. ima sličnu odluku o komunalnom redu, a prvi "golišavi" turisti su prošle godine platili kazne od 1.000 kuna.

Nova splitska odluka o komunalnom redu donesena je na poslednjoj sednici Gradskog veća 2022, a stupila je na snagu s novom godinom.

Kako se navodi, ovom odlukom je uveden novi koncept propisanih zabrana koje se odnose isključivo na zonu A, koja ima posebnu zaštitu, i na odredbe koje se odnose na područje celog grada.

#Kazne

#Split