AKTUELNO

Sever Crne Gore juče se susreo sa delom posledica nevremena, trećeg u poslednja dva meseca, koje je osim štete grubo procenjene u milionima evra, odnelo i ljudski život.

Jedna osoba stradala je u požaru koji je indirektna posledica nevremena koje je pogodilo mojkovački kraj, saopštio je predsednik Opštine Mojkovac Vesko Delić.
Usled obilnih padavina vodostaj Ćehotine, Breznice i Vezišnice je naglo porastao, što je uslovilo izlivanje reke Ćehotine u naseljima Ševari i Židovići dok se reka Vezišnica izlila u naselju Radosavac. Napunilo se i Otilovićko jezero, pa voda preliva preko brane. M. D.

On je objasnio da se usled jake grmljavine zapalila kuća i da se jedna osoba ugušila.

- Šteta, koju je tokom minula dva dana pričinilo nevreme na području mojkovačke opštine, prema prvim procenama je oko milion evra! Voda je odnela dva, a oštetila tri mosta - kazao je potpredsednik Opštine i predsednik komisije za elementarne nepogode Ivan Ašanin, koji ističe da su bujični tokovi i klizišta oštetili puteve.

Na području opštine očišćene su sve "blokade" od blata i kamenja koje je uspostavila voda na lokalnim putevima, baš kao i na području Bijelog Polja, gde je vodene blokade konačno oslobođeno područje Tomaševa. Normalizovan je saobraćaj na magistrali Bijelo Polje - Mojkovac, u Mijatovom kolu.

U okolini Rožaja bujice su prekinule nekoliko puteva, a u naselju Hurije se izlila Lovnička reka. Poplave su donele dramu u plavsko-gusinjskoj kotlini, gde se izlilo Plavsko jezero i reke Lim, Grnčar i Ljuča, sa bezbroj rečica i pritoka koje su se sjurile u kotlinu sa Prokletija, Visitora i drugih planina. Bujice su progutale mnoge lokalne puteve, ugrozile mostove, a poplavljeno je oko 60 kuća.

Autor: