AKTUELNO

Jedna osoba je uhapšena, a više ih je privedeno u vezi sa sinoćnim napadom na grupu građana iz Beograda na Ilidži, preneli su mediji u BiH.

"Više osoba je privedeno u službene prostorije mesno nadležne PU Ilidža. Do ovog momenta jedna je lišena slobode, a imajući u vidu da su u toku aktivnosti policije, koja pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo preduzima mere i radnje na rasvetljavanju i dokumentovanju svih okolnosti vezanih za događaj. Više informacija će biti poznato nakon što te aktivnosti budu i okončane, odnosno, više detalja ćemo moći saopštiti tokom današnjeg dana", rekao je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Mirza Hadžiabdić. Jedna osoba iz Beograda povređena je juče nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža, kada je napadnuta je grupa roditelja mladih fudbalera FK Zvezdara iz Beograda.

Da podsetimo, grupa navijača sa fantomkama upala je u hotel i odmah napala muškarca koji je kod sebe imao zastavu FK Zvezdara, učesnika turnira. Naprskali su ga suzavcem, dok je bio u društvu supruge, a kada su mu roditelji ostale dece skočili u zaštitu, huligani su ih "izvukli" napolje, gde ih je čekalo "pojačanje" od još jedne veće grupe navijače naoružanih noževima i bakljama. Došlo je od tuče...

Jedan član ekspedicije iz Beograda je zadobio ubodne rane.

Svemu tome prethodio je još jedan incident. Za vreme utakmice u sali hotela, grupa dečaka, učesnika turnira, skandirala je "Ubij Srbina".