AKTUELNO

Makedonski mediji pišu o bekstvu iz zatvora, koji bi mogao da se nađe i u scenariju holivudskog akcionog filma. Tamošnja policija je potvrdila da je zatvorenik pucao u pravosudnog stražara dok je transportovan u bolnicu, a potom pobegao privatnim automobilom koji je presreo zatvorski kombi na autoputu.

U četvrtak uveče na autoputu za Skoplje odigrala se prava drama. Kombi sa četiri pravosudna policajca i zatvorenikom starom 36 godina vozio je od zatvora Idrizova u prigradskom naselju do kliničkog centra u centru Skoplja. Zatvoreniku je bila potrebna medicinska pomoć zbog povrede desne šake.

U 23.20 časova službeno vozilo je na benzinskoj pumpi presreo automobil marke „audi“ i blokirao mu put. „Osuđeni je u tom trenutku izvukao pištolj iz potoka i pucao u donji deo stomaka službenika reda koji je upravljao kombijem“, saopštilo je Odeljenje za krivične sankcije.

Kombi sa upucanim vozačem se zaustavio, a 36-godišnji muškarac uspeo je da pobegne audijem. Ranjeni policajac je priveden u policijsku stanicu, a za odbeglim zatvorenikom raspisana je poternica. Kako prenose makedonski mediji, on je služio zatvorsku kaznu od 21 godine. Za ubistvo 2016. godine osuđen je na 19 godina, a dobio je dodatne dve godine zbog trgovine drogom.

Međutim, Uprava za izvršenje krivičnih sankcija će vršiti nadzor u zatvoru Idrizovo. Saznaće zbog čega nije obezbeđena policijska pratnja tokom transporta zatvorenika, a ukoliko se utvrde nepravilnosti biće preduzete mere, predviđaju.

Autor: