AKTUELNO

Zbog sumnje da je krajem oktobra iz puške sačmarice ubio psa u vlasništvu njegovog sina i telo bacio na stene, dubrovačka policija je zbog krivičnog dela "ubijanje ili mučenje životinja" prijavila 47-godišnjaka, kojem za to preti kazna do najviše dve godine zatvora.

Iz policije su u četvrtak objavili kako su dovršili kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjakom i osumnjičili ga da je krajem oktobra psa pasmine engleski buldog, u vlasništvu njegovog sina, automobilom dovezao do mesta Pobrežje kod Dubrovnika, piše Jutarnji list.

Tamo je psa izveo iz vozila i brdskom stazom ga odveo do osamljenog mesta gde ga je ubio iz sačmarice, nakon čega je njegovo telo bacio na stene ispod staze.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo "ubijanje ili mučenje životinja" policija ga je krivično prijavila nadležnom državnom tužilaštvu u Dubrovniku.

Prema Krivičnom zakonu, kaznom zatvora do jedne godine kazniće se onaj ko usmrti životinju bez opravdanog razloga ili je teško zlostavlja, nanosi joj nepotrebnu bol ili je izlaže nepotrebnim patnjama.

Učini li to iz koristoljublja, kazniće se zatvorskom kaznom do dve godine.

#Dubrovnik

#Pas