AKTUELNO

Čađenović je uhapšen zbog sumnje da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

Specijalni tužilac Saša Čađenović uhapšen je jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja.

On je, kako je saopštio portparol državnog tužilaštva Vukas Radonjić, uhapšen zbog osnova sumnje da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022.godine, učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

"Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obaveštavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vređaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", saopštio je Radonjić.

Autor: