AKTUELNO

Kod Voćina u Virovitičko-podravskoj županiji juče nešto pre 14 sati srušio se avion MiG-21, a obojica pilota preživela su pad jer su se na vreme katapultirala.

- Bio sam u birtiji i čuo sam prasak. Kao da se nešto srušilo. Izašao sam napolje i prolaznici su rekli da je pao avion. Ušao sam u auto, dok je bilo puta išao sam, onda sam ostavio auto i kroz šikaru sam išao. Odmah je došao i vojni helikopter. Signalizirao je, a ja sam pratio helikopter jer znam pošto sam bio u vojsci da helikopter mora locirati pilota. Kad sam išao uz brdo, počeo je da kruži, sigurno je i mene primetio. Kad sam došao do cilja, helikopter je stajao u mestu. I onda sam došao do pilota. Čovek je bio živ, u svesnom stanju. Nisam ništa pričao s njim, samo sam rekao da ga ne pomeraju dok ne dođe sanitet. Policija me posle pitala znam li da izađem na asfalt pa sam ih izveo iz šume - ispričao je Mika Matić.

"Dobro je da smo ga našli, da se smračilo, ne bi ga mogli da ga pronađu", dodao je.

- Iz centra smo sin i ja dolazili i videli smo ga na putu. Čuli smo da se avion srušio, pitali smo ga da li mu je potrebna pomoć i on je rekao da mu treba punjač za mobilni. Dali smo mu punjač. On je bio prljav i izbezumljen. Pitao je da li smo čuli za drugog kolegu da li su ga našli. Rekli smo da nismo - ispričala je Anđa Tašić.

Nakon toga vatrogasci su došli po pilota i pokupili ga.

- Izgledao je prestrašeno i izbezumljeno. Pitali smo ga šta je bilo, rekao je da je bila magla, da ne zna šta se dogodilo. Vode sam mu dala, napunio je mobilni i onda su došli po njega - rekla je.

Avion MIG-21 tokom planske obučne aktivnosti srušio se na nenaseljenom šumovitom području u Virovitičko-podravskoj županiji.

Autor: