AKTUELNO

Srbi su ostali poslednji branioci evropske tradicije i identiteta pred islamistima u današnjoj BiH, koja je kritična tačka evropske bezbednosti sa bazama "Islamske države", upozorio je stručnjak za bezbednost Dževad Galijašević.

Te baze su, kaže, u političkim institucijama, verskim elitama, nevladinim organizacijama, medijima, sistemu bezbednosti, te u mnogim naseljima koja žive vanustavni život šerijatske države.

Prema njegovim rečima, cela BiH, kroz Bošnjake kao najbrojniji narod, živi teokratku iluziju o dinastiji Izetbegović i njihovom političkom nasleđu.

"Odgovornost za stotinu hiljada mrtvih pod vladavinom Alije Izetbegovića, za dva miliona prisilno raseljenih i za duboku političku konfrontaciju Bošnjaka sa komšijama hrišćanima-Srbima i Hrvatima, doživelo je svoju nagradu u činjenici da je Bakir nasledio Aliju i od oca preuzeo vlast nad terorističkom mrežom koju su oni izgradili, da svoj narod drži u pokornosti, a Srbe i Hrvate u strahu", istakao je Galijašević, prenosi RTRS.

Upozorio je da je ta mreža sve jača i organizovanija i da sve evropske bezbednosne službe znaju za nju, dok bezbednosne agencije u Sarajevu, kako kaže, "podržavaju teroriste, vrše kontraobaveštajnu zaštitu terorista i ne bave se terorizmom na ozbiljan i profesionalan način".

U tekstu za Fond strateške kulture, Galijašević navodi da "ministar bezbednosti u Savetu ministara BiH Dragan Mektić, kao poslušnik Bakira Izetbegovića, podržava Agenciju za istrage i zaštitu BiH, koja hapsi srpske političare i vojnike, prikriva važne baze 'Islamske države' u BiH i brani vlast Bakira Izetbegovića, vešto skrivajući organizovanost i delovanje terorističkih grupa i organizacija". "Štiteći teroriste i njihove organizacije, prikrivajući počinjene terorističke akcije i parališući bezbednosni sistem BiH, (visoki funkcioneri SDS-a) Mladen Bosić i Mirko Šarović preko Mektića oduzimaju pravo Republici Srpskoj na istinu i odbranu-istinu da SDA i Bakir Izetbegović štite i podržavaju teroriste u BiH, da im pružaju kontraobaveštajnu zaštitu, da zbog njih parališu celokupni pravosudni sistem, da sprečavaju lokalne medije u bavljenju tom temom", navodi Galijašević.

Prema njegovim rečima, jedina efikasna odbrana integriteta srpskog naroda i Republike Srpske jeste upravo u razotkrivanju terorističkih organizacija i terorističke pretnje koja dolazi iz Sarajeva.

"Dragan Mektić je za deset godina upravljanja Službom za poslove sa strancima omogućio Arapima da organizuju i izgrade desetine naselja zatvorenog tipa oko Sarajeva, sa nelegalnom dokumentacijom. On je lično oslobodio Abu Hamzu (Imad al Husin) iz Imigracionog centra, menjajući odredbu zakona o maksimalnom roku zadržavanja stranaca u imigracionom centru", naglasio je Galijašević.

Ocenio je da je "skrivanje i zataškavanje terorističke pretnje, te pružanje pomoći teroristima civilizacijska izdaja i izdaja svih ljudi koji žele mir i stabilnost, a posebno je izdaja Republike Srpske, koja je najviše ugrožena od islamskog radikalizma i sarajevskih fanatika odgajanih u Izetbegovićevoj doktrini sveopšteg rata-svako protiv svakog".

#Bosna i Hercegovina

#Dževad Galijašević

#Srbin

'