AKTUELNO

Jedan od lidera Demokratskog fronta Andrija Mandić najavio je će predstavnici tog političkog saveza prisustvovati sastanku koji je za petak zakazala predsednica Skupštine Danijela Đurović.

Mandić je nakon sednice predstavnika parlamentarne većine kazao novinarima da će DF glasati za sve kandidate za Ustavni sud i pozvao opoziciju da dođu na sednicu Parlamenta i glasaju za one kandidate za koje misle da mogu da odgovore toj dužnosti.

- Na sastanku smo doneli odluku da zajednički delujemo u narednom periodu. Što se tiče opozicije, znate kako je prošla na lokalnim izborima i nije teško zaključiti što se otvaraju mnoge druge teme, rekao je Mandić, ocenjjući da je današnji sastanak važan iz dva razloga - da javnost podseti da je parlamentarna većina spremna da preuzme odgovornost za formiranje vlade, da ima mandatara i da je označila predsednika države kao uzurpatora.

Veoma je važno, nastavio je on, da međunarodnoj javnosti pošaljemo poruku da postoji parlamentarna većina i da se i u Crnoj Gori donose odluke kao i u njihovim demokratskim državama.

- Tražimo samo ono što nam je narod dao, a kada dođu izbori glas naroda će odlučiti ko će biti parlamentarna većina. Imali smo veoma uspešan sastanak danas i time smo učvrstili zajedničko delovanje - poručio je Mandić.

Autor: