AKTUELNO

Novoizabrani predsednik Republike Srpske Milorad Dodik preuzeo je dužnost od dosadašnje predsednice Srpske Željke Cvijanović.

Dodik je, u obraćanju nakon svečanog čina primopredaje dužnosti u Palati Republike, podsetio da je treći put na ovoj funkciji, dodajući da je pred nama izazovno vreme koje zahteva jedinstvo i zajedništvo.

- Treći put sam ovde. Narodna volja, naš angažman, okolnosti su to sve htele. Jednako sam srećan i ponosan, a moram reći i odgovorniji nego što sam možda bio prvi put. Funkcija predsednika Republike nije samo operativna, ona je i simbolična, u sebi nosi i politički, moralni, psihološki i svaki drugi dignitet - istakao je Dodik tokom svečanog čina.

On je podsetio da je pre četiri godine zajedno sa Željkom Cvijanović stajao na istom ovom mestu, samo u obrnutim ulogama.

- Ja sam išao u Sarajevo, ona je ostala ovde, sad ona ide u Sarajevo, a ja ostajem ovde - naveo je Dodik.

Cvijanovićeva, koja je novoizabrani srpski član Predsedništva BiH, istakla je da je Republika Srpska stabilna, sposobna da ovlada svim procesima i očuva stabilnost i mir.
Ona je zahvalila Dodiku za sve godine zajedničkog uspešnog rada, podsećajući da sutra stupa na novu dužnost.

- Predsednik Dodik i svi naši ljudi u NSRS i Vladi moći će se oslanjati na mene, kao što i ja znam da ću se moći osloniti na njih i beležićemo zajedno nove uspehe - istakla je Cvijanovićeva.

Dodik i Cvijanovićeva prethodno su položili zakletvu u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Autor: