AKTUELNO

Dva školarca iz Zagreba povređena su u vršnjačkom sukobu koje se dogodilo juče oko 18.30 časova. Veruje se da su mališani povređeni nakon što je na njih pucano iz pištolja na kapisle.

Iz PU zagrebačke su potvrdili da su obavešteni o slučaju.

- Juče oko 18.30 sati na ulici u Petruševcu došlo je do povređivanje dvoje maloletnika plastičnim kuglicama ispucanim najverovatnije iz nekog pištolja. Maloletne osobe zadobile su lakše povrede i lekarska pomoć im je pružena u KBC Zagreb - kažu iz zagrebačke policije.

Stanovnici tog dela grada, koji žive u neposrednoj blizini OŠ Žitnjak pitaju se kada će prestati "da žive kao na Divljem zapadu".

- Deca se međusobno upucavaju i sve se stavlja pod tepih jer se zna ko su i čiji su - negoduju s vidnom dozom straha žitelji.

Do incidenta je došlo između troje maloletnika, a na kraju je osim policije intervenisala i Hitna pomoć.

Neki od ogorčenih roditelja čija deca u zoni škole često prolaze kažu da su o svemu upoznati i unutar škole. Navode i da je direktorka "celu situaciju pokušavala da smiri" jer se inicijalno nije znalo, napominju roditelji, da li je do pucnjave došlo unutar školskog dvorišta ili van.

- Samo je nastala neka cika nakon što se prethodno grupa dečaka svađala. Nije to odmah izgledalo kao neki sukob već kao glasna dečja igra i nadmudrivanje. Iskreno, mislio sam da su petarde počeli da bacaju, ali kad smo videli policiju i Hitnu, zabrinuli smo se ozbiljno - kaže za Jutarnji list jedna meštanka Petruševca.

Autor: