AKTUELNO

U pritvoru do 30 dana završio je Budvanin V.C. (36) zbog sumnje da je proteklog vikenda u Budvi pretio partnerki na random mestu, nakon čega je navodno napao i povredio policajce tokom vršenja službene dužnosti. Tokom privođenja Budvanin je policajcu pokušao da izvuče službeni pištolj.

Zbog krivičnog dela nasilje u porodici, ili porodicnoj zajednici i krivičnog dela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti pritvor do 30 dana određen je za V.C. (36) iz Budve.

- Na predlog dežurnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva Kotor, sudija Osnovnog suda odredio je pritvor protiv V.C zbog krivičnog đela nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici i krivičnog đela napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti, kazala je portal portparol ODT Kotor tužilac Tijana Čelanović.

Incident se dogodio u subotu veče. Budvanska policija je postupala po prijavi koju je oko 18.00 časova podnela A.Š. (26), u kojoj je navela da je na njeno radno mesto došao V.C. (33) iz Budve i da joj upućuje prijetnje.

- Policija je odmah izašla na lice mesta, gde je V.C. policijskim službenicima upućivao reči uvedljivog sadržaja, a zatim je i fizički napao službenika D.P. i pokušao da mu izvuče službeni pištolj iz futrole. V.C. je nakon toga, upotrebom sredstava prinude, spriječen u daljem napadu na službenika policije.

Tokom trajanja radnje privođenja u službene prostorije V.C. je pružao aktivan otpor, te je na ulazu zgrade policije službeniku L.B. zadao udarac, kojom prilikom je on zadobio povredu noge zbog koje je upućen u Specijalnu bolnicu Risan”, saopšteno je iz policije.

Autor: