AKTUELNO

Porodica M. Dulića (22), koji se obesio nakon što je na društvenim mrežama osvanuo snimak njegovog ponižavanja dok je tražio posao, tužiće osobe koje su ga snimale i delile sporni snimak i boriće se za izmenu zakona kako bi se ovakvi slučajevi najstrože kažnjavali.

To je banjalučkom Glasu Srpske potvrdio blizak član porodice pokojnog mladića Borislav Drljača.

"Porodica će se svim dozvoljenim i pravnim sredstvima boriti da se istera pravda i da se odgovorni za nastanak snimka i njegovo deljenje kazne što strože. Želja nam je da se izmeni zakon da se za ovakve stvari izriču što oštrije kazne", pojasnio je Drljača.

Nesrećni mladić snimljen je i ismejavan prilikom razgovora za posao, a kada se snimak proširio društvenim mrežama, usledilo je dodatno ponižavanje, nakon čega je Dulić počinio samoubistvo.

Zbog pomenutog snimka uhapšeni su i nakon ispitivanja pušteni da se brane sa slobode radnik benzinske pumpe Veljko Trišić (44) i Dražen Kudra (30) iz Laktaša. Trišić je snimao mladića dok je Kudra snimak delio na društvenim mrežama.

U Policijskoj upravi Banjaluka, navodeći inicijale, kazali su da Trišića i Kudru terete za krivično delo neovlašćeno fotografisanje.

"Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka naložio je da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta protiv ovih lica dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu. Ova dva lica su po nalogu dežurnog tužioca puštena na slobodu posle završene kriminalističke obrade", rekli su u PU Banjaluka.

Mla­den Du­lić ju­če je sa­hra­njen na gro­blju u Lak­ta­ši­ma uz prisustvo broj­nih pri­ja­te­lja i rod­bi­ne.

#Laktaši

#Samoubistvo

#mladić