AKTUELNO

Vojni, policijski i bezbednosno-obaveštajni sistemi Hrvatske alarmirani su tokom protekle nedelje zbog uočenih neobičnih aktivnosti u vazduhu iznad dve kasarne Hrvatske vojske u Kninu - saznaje Nacional iz više pouzdanih izvora.

Radilo se o pojavi nekoliko dronova koji su u više navrata i u različitim vremenskim intervalima leteli iznad kasarne Golubić i Potkonje. Letelice su bile nepoznatog porekla i, prema rečima Nacionalovih sagovornika, za sobom nisu ostavile uobičajeni „trag“, odnosno signal koji bi se beležio na radarskim instrumentima.

Prvo su ih primetili vojnici na straži u dve kninske kasarne, a zatim su angažovane sve raspoložive snage. Između ostalog, u grad su upućene jedinice specijalne policije i agenti SOA i VSOA.

Pokrenuta je istraga na više nivoa, pa su u samom gradu Kninu provereni svi registrovani vlasnici dronova i sva lica i firme koje s njima imaju veze, bez konkretnih rezultata.

Vlada je u ponedeljak kasno popodne za Nacional Šturo potvrdila da se ovaj ozbiljan sigurnosni incident zaista dogodio u Kninu prošle sedmice.

„Pre nekoliko dana primećeni su dronovi na širem području Knina. Utvrdiće se sve okolnosti ovog događaja, a na tome su angažovane sve komponente sistema domovinske bezbednosti”, saopšteno je iz Vlade za Nacional.