AKTUELNO

Vrhovni sud RS pravosnažno je osudio Luku Lovru na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva vanbračne supruge koju je pokušao zapaliti.

Prema navodima iz optužnice, Lovre je krivično delo počinio 12. juna prošle godine u stanu u banjalučkom naselju Obilićevo, piše Srpskainfo.

Nakon svađe tokom koje je suprugu nazivao pogrdnim imenima, Lovre je u jednom trenutku bacio T.P. na krevet. U nameri da se odbrani od nasilnika nesrećna žena pokušala je pobeći iz stana, ali je optuženi polomio ključ u bravi.

Nakon toga T.P. je istrčala na balkon i dozivala prolaznike u pomoć, a telefonom je pokušala pozvati V.G.

Lovre je oteo telefon iz ruke i bacio bateriju kroz balkon, a T.P. je uspela uzeti šrafciger kako bi otvorila vrata, ali nije uspela.

Prema navodima iz optužnice, Lovre je tada uzeo flašu u kojoj se nalazio benzin, te polio vanbračnu suprugu po ustima, licu i telu, govoreći kako će je zapaliti. Preplašena žena pobegla je u kupatilo kako bi saprala benzin, a Lovre je utrčao za njom i benzin polio po pločicama i zapalio ga.

Nakon svega, T.P. je ponovo istrčala na balkon i prolazniku rekla da je zaključana u stanu i polivena benzinom, te da zove policiju. Lovre je ubrzo došao do T.P. i udario je šakom u lice govoreći joj “Pi**a ti materina, kakvu ti pomoć zoveš, ko da ide u zatvor zbog tebe”.

Lovre je u svojoj odbrani naveo da nije nameravao zapaliti suprugu, već sebe, a sve kako bi dokazao da je voli, a da je kobnog dana svađa usledila nakon što je vanbračnu suprugu pronašao da se kocka u lokalu na benzinskoj pumpi u Banjaluci.

Svađa je usledila po povratku u stan, a Lovre je priznao da je udario suprugu, ali ne i da je pokušao ubiti, kako je to opisano u optužnici Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.