AKTUELNO

Podgoričanin Milan Vujotić, koji je u bezbednosnim službama označen kao visokopozicionirani član kavačkog klana uhapšen je u Turskoj, potvrđeno je "Pobjedi".

Vujotić je uhapšen po međunarodnoj poternici i ispituje se njegova povezanost sa grupom koja je u Istanbulu ubila Jovana Vukotića, piše "Pobjeda".

Crnogorske vlasti Vujotića traže zbog krivičnog dela stvaranje kriminalne organizacije, šverca droge i ubistva.

Ime Milana Vujotića pojavilo se na stupcima crne hronike 15. februara 2014. godine, kada je u podne u Bloku pet, u Podgorici, aktivirana eksplozivna naprava ispod njegovog blindiranog automobila, dok je bio u obližnjem lokalu sa porodicom.

Foto: Privatna arhiva

Iako je tada javnost prvi put čula za njega, u policijskim evidencijama Vujotić se dovodio u vezu sa grupama koje su se bavile švercom narkotika.

Istog dana, nakon ovog događaja, Vujotić je napustio Crnu Goru.

Toga dana u kasnim večernjim časovima u podzemnoj garaži na Novom Beogradu ubijen je Goran Radoman (37) sa Cetinja.

U trenutku kada je Radoman parkirao blindirani ,,BMW“ koji je vozio, ubica je sačekao da on izađe iz automobila i krene ka liftu, koji vodi do stana u potkrovlju u kojem je živio, i zapucao iz automatskog oružja.

Radoman je bio prva žrtva obračuna između škaljarskog i kavačkog klana i jedan od odgovornih za nestanak 300 kilograma kokaina u Valensiji.