AKTUELNO

Jovan Vukotić, vođa "škaljarskog" klana ubijen je juče u Turskoj naočigled supruge i maloletne ćerke. Uprava policije Crne Gore nezvanično je saopštila podgoričkim "Vijestima" da je službeno obaveštena o ubistvu Kotoranina u Istanbulu.

Prema istim informacijama, obaveštenje im je stiglo putem međunarodnih kanala. Za Vukotićem je pre godinu dana bila raspisana poternica.

Međutim, danas se na društvenim mrežama pojavila umrlica putem koje se od Vukotića oprostio njegov kum Balša Đuranović. Mnogi su se zapitili da je u pitanju prava umrlica, pošto se nije pojavila u srpkim i crnogorskim novinama.

- Kume moj, ostalo je milion pitanja i milion nedorečenih stvari da kažemo jedno drugom. Jedino mogu da ti obećam a to je da ću čuvati Mašu i Lenu. A Igora ću nastaviti da savjetujem kao što sam i tebe kroz cjeli život - napisao je Balša Đuranović.

Prema pisanju Vjesti, likvidirani Vukotić apsolutno vođstvo nad organizovanom kriminalnom grupom "škaljari" preuzeo je nakon ubistva njegovog kuma Igora Dedovića u Atini 19. januara 2020. godine.

Foto: PRINTSCREEN

Taj Kotoranin bio je u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu raspisali poternicu.


Specijalno državno tužilaštvo (SDT) optuživalo ga je da je u novembru i decembru 2020. godine formirao kriminalnu organizaciju radi likvidacije vođa kavačkog klana Slobodana Kašćelana i Radoja Zvicera. Navodno, te likvidacije “naručio” je preko kriptovane Sky ECC aplikacije.

Škaljarski klan, koji je juče obezglavljen, istražitelji su prvi put evidentirali još 2008. godine. Navodno, do kraja 2014. godine kao jedinstvena krimi-ekipa delovali su braća Vukotić, ubijeni Dedović i ekipa koja je poslednjih osam godina prepoznata kao organizovana kriminalna grupa "Kavač", koja je od tada suprotstavljena škaljarcima.

Rat “škaljaraca” i “kavačana” počeo je krajem 2014. godine, nakon što je u španskoj luci Valensija nestalo 300 kilograma kokaina. Prva žrtva kokainskog rata je Goran Radoman, likvidiran u februaru 2015. godine u Beogradu.

Autor: