AKTUELNO

Osumnjičeni za ubistvo Gorana Vlaovića pre nekoliko dana na hrvatskom ostrvu Pag, Duško Tanasković (28) je svoju žrtvu sve vreme pratio dok se on, sa društvom i devojkom provodio po klubovima, u kojima su ih tretirali kao VIP goste. Podsećamo, prišao mu je sa leđa i pucao mu u glavu iz pištolja marke "glok", koji je pištolj držao u levoj ruci. Posle toga je pobegao i usput bacio pištolj. Međutim, vrlo brzo je uhapšen.

Tanasković se na saslušanju u zadarskom tužilaštvu branio ćutanjem, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor, zbog opasnosti od bekstva. Zanimljivo je da se on tereti za obično ubistvo, ne teško, kako je najčešće praksa u ovakvim slučajevima hladnokrvne i organizovane likvidacije.

Inače Tanaskovića je crnogorska policija tražila zbog sumnje da je pomagao ubici Milića Šakovića 17. juna u Budvi, što je on navodno negirao.

Foto: Beta/Zvonko Kučelin

U medijima se spekuliše da je Duško Tanasković angažovani ubica, da je moguće da nije ni znao ko je čovek koga treba da ubije, a da je naručilac najverovatnije vrh "kavačkog klana". Vlaović je, prema pouzdanim informacijama bezbednosnih službi, jedan od najbližih saradnika Beograđanina Filipa Koraća, koji je povezan sa "škaljarskim klanom". Pretpostavlja se da je ova likvidacija nastavak dugogodišnjeg rata između dva kotorska klana, koji je odavno prevazišao lokalne granice i u kojem je do sada stradalo više od 50 ljudi.

Darko Jevtić, novinar Tanjuga kaže da je pitanje da li je reč o profesionalnom ubici. Kako dodaje, on je ubistvo počinio na ostrvu, odakle je teško pobeći.

- Čak i da je imao čamac, opet ih je lakše presresti. Prvo će tamo da s etraže. Od same te činjenice mi je čudno... Ostrvo je lako zatvoriti, i lako naći ubicu. Drugo, na sve strane su kamere... I to njegovo vraćanje da vidi da li je ubio žrtvu... - dodao je Mijatić, ističući da je ta činjenica dokaz da možda i nije profesionalan ubica.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako dodaje, ubistvo na ostrvu je možda bilo primorano, odnosno, možda nije bilo vremena za pronalaženje bolje lokacije, što će se, kako naglašava, otkriti tokom istrage.

Mladen Radulović, urednik portala Kurir.rs kaže da je u toku veštačenje snimaka, gde se putem pokreta tela utrvrđuje da li je u pitanju i ubica iz Budve.

- Šakovića su prijatelji upozorili, i desilo se šta se desilo. Mislim da je po njega sada najopasnije da bude izručen Crnoj Gori. Sada smo čuli i da je njegova porodica ponudila jemstvo od 100.000 evra, da se pusti da se brani sa slobode. Takođe, on je registrovan kao narkoman i pojavile su se informacije da se vodi kao psihički oboleo, što se može uzeti u obzir, kao olakšavajuća okolnost - dodao je Radulović.

Autor: