AKTUELNO

Osumnjičeni za ubistvo Gorana Vlaovića pre nekoliko dana na hrvatskom ostrvu Pag, Duško Tanasković (28) je svoju žrtvu sve vreme pratio dok se on sa s društvom i devojkom provodio po klubovima, u kojima su ih tretirali kao VIP goste.

Ovo piše zagrebački "Jutranji list", navodeći da su očevici ubistva ispričali da je Tanasković nekoliko trenutaka pre hapšenja pokušao da razbije svoj mobilni telefon udarajući njime o kamen. Pretpostavlja se da je tako verovatno pokušao da uništi podatke o kontaktima sa kojima je bio u vezi zbog pripreme i organizacije Vlaovićevog ubistva.

Hrvatski medij navodi i da je napravio kobnu grešku, jer je želeo da se uveri da li je zaista likvidirao žrtvu, što je bilo ključno da ga pojedinci "markiraju" i zajedno sa obezbeđenjem kluba u kojem je Vlaović upucan policiju odvedu do njega.

Vlaovića je crnogorski državljanin iz Herceg Novog, koji je kako kažu, baš retko putovao u inostranstvo. Ispostavilo se da mu je koban bio put u Hrvatsku. Ispred noćnog kluba na plaži Katarelac u Kolonjskom Gajcu na Pagu, kako se sumnja, sačekao ga je Kragujevčanin Duško Tanasković oko šest sati ujutru. Prišao mu je sa leđa i pucao mu u glavu iz pištolja marke "glok", koji je pištolj držao u levoj ruci. Posle toga je pobegao i usput bacio pištolj. Međutim, vrlo brzo je uhapšen.

Tanasković se na saslušanju u zadarskom tužilaštvu branio ćutanjem, nakon čega mu je određen jednomesečni pritvor, zbog opasnosti od bekstva. Zanimljivo je da se on tereti za obično ubistvo, ne teško, kako je najčešće praksa u ovakvim slučajevima hladnokrvne i organizovane likvidacije.

Inače Tanaskovića je crnogorska policija tražila zbog sumnje da je pomagao ubici Milića Šakovića 17. juna u Budvi, što je on navodno negirao.

NASTAVAK RATA


U medijima se spekuliše da je Duško Tanasković angažovani ubica, da je moguće da nije ni znao ko je čovek koga treba da ubije, a da je naručilac najverovatnije vrh "kavačkog klana". Vlaović je, prema pouzdanim informacijama bezbednosnih službi, jedan od najbližih saradnika Beograđanina Filipa Koraća, koji je povezan sa "škaljarskim klanom". Pretpostavlja se da je ova likvidacija nastavak dugogodišnjeg rata između dva kotorska klana, koji je odavno prevazišao lokalne granice i u kojem je do sada stradalo više od 50 ljudi.

Autor: