AKTUELNO

Psiholog je govorio o porodici ubice sa Cetinja!

Psiholog Zoran Crnjin izjavio je jutros da smatra da je nabolje za porodicu Borilović da se skloni na sigurnu lokaciju i promeni identitet. Bratstvo Borilovića ogradilo se od zločina: "Pripadnici našeg bratstva, dok postoje, nosiće u sebi žalost i iskreno saosećanje sa unesrećenim porodicama, kojima je ovaj bezumni čin, naneo nenadoknadive gubitke."

Krvna osveta duboko je ukorenjena u Crnoj Gori, i upravo od toga strahuje porodica Borilović, kaže Crnjin.

Foto: Tanjug AP/Risto Božović

- Kada gledamo profil ovakvih izvršioca, oni nedeljama unazad pokazuju svoje namere. To su obično muškarci u svojim tridesetim godinama koji imaju istoriju traume. U ovom slučaju mislim da smo zakazali mi kao društvo jer ih ne prepoznajemo na vreme i ne upućujemo na institucije koje bi se bavile njihovim zdravljem - kaže psiholog.

Dodaje da ljudi često misli da su počinioci teško obolele osobe, a da istraživanja pokazuju suprotno.

Foto: Facebook.com

- Svega 10 odsto počinioca imaju tešku mentalnu bolest. Počinioci ovakvih dela su suicidni. Ja verujem da je porodica Borilović u strahu za svoje živote i da su u očaju zbog svega ovoga što se desilo. Jako im je teško. Bilo bi korisno da se kompletna porodica Borilović skloni na sigurnu lokaciju, kao i da im se promeni identitet - rekao je psiholog.