AKTUELNO

Naglašavaju da se radi o lokalitetu takozvanom Plava laguna, koja se nalazi van granica uređenog i opremljenog kupališta uz molbu građanima da se ponašaju odgovorno

Javno preduzeće za upravljenje morskim dobrom Crne Gore je uputilo apel posetiocima na stenu koja predstavlja opasnost zbog potencijalnih odrona koji su trenutno, kako kažu, sitni.

- Prirodna stena kod plaže Mogren u Budvi predstavlja opasnost budući da su primećeni sitni odroni. Mole se kupači da zaobilaze taj deo obale - piše u apelu Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom (JPMD).


Oni naglašavaju da se radi o lokalitetu takozvanom Plava laguna, koja se nalazi van granica uređenog i opremljenog kupališta uz molbu građanima da se ponašaju odgovorno boraveći se na kupalištima koja su organizovana u skladu sa Pravilnikom.

- Javno preduzeće “Morsko dobro” apeluje na sve posetioce da za odmor i rekreaciju biraju uređena i izgrađena kupališta na kojima se poštoju bezbednosni uslovi u skladu sa Pravilnikom o bližim uslovima u pogledu uređenosti, opremljenosti, vrstama i korišcenja kupališta na moru. Uslovi za bezbednost na uređenom kupalištu podrazumevaju organizaciju spasilačke službe i obeležavanje vodene strane kupališta - poručuju iz JP Morsko dobro.

Autor: