AKTUELNO

Šef Dobrovoljnog vatrogasnog društva Breznički Hum opisao je strašne prizore koji su ga zatekli na mestu izletanja poljskog autobusa na auto-putu A4 u smeru ka Zagrebu, kada je poginulo 12 osoba, dok je 34 povređeno.

- Bilo je strašno. Kao da gledate horor filmove. Mi smo dobili dojavu oko 5.50 sati. Izvlačili smo mrtve, bilo ih je više od 10. Autobus se zabio u kanal i ceo prednji deo autobusa zabio se do polovine autobusa. Autobus je izgledao kao da je, recimo, udario u zid. Jedan vozač izleteo je kroz šoferku, a drugi je bio u autobusu. Ovakvo nešto nisam doživeo otkad sam vatrogasac, a imam 60 godina - rekao je Ivan Ivančan, čija ekipa je s četiri vatrogasca i četiri vozila bila među prvima na mestu nesreće, piše Jutarnji list.

Foto: Printscreen YouTube/Urednik VV

- Bilo je puno vozila Hitne pomoći, vatrogasaca, policije, došli su pripadnici JVP Novi Marof, DVD-a Komin. Posle je na mesto nesreće došlo još pripadnika našeg DVD-a. Stašno je bilo. Učinili smo sve što smo mogli da izvučemo stradale i unesrećene - rekao je Ivančan još pod utiskom teške nesreće.

Podsetimo, u stravičnoj nesreći autobusa poljskih oznaka poginulo je najmanje 12 osoba, a više desetina je povređeno.

Foto: Printscreen YouTube/Urednik VV

Autor: