AKTUELNO

Mate Grizelj (34) i Velimir Bušić (60), poznati preduzetnik i vlasnik grudske firme "Vebuh" koja se bavi veleprodajom igračaka, ubijeni su juče ujutro oko dva časa na proslavi Svetog Stjepana u župi Gorica-Sović u Grudama.

Njih je hicima iz automatske puške ubio Jozo J. (50) takođe iz Gruda, prenose lokalni mediji.

Ubijeni Bušić bio jedan od osnivača HDZ 1990. i bivši poslanik u Skupštini Zapadnohercegovačkog kantona. U ovoj pucnjavi su ranjene još dve dve osobe od kojih jedna teže i one su smeštene u bolnici u Mostaru. Ubica je uhapšen ubrzo nakon pucnjave.

Prema nezvaničnim informacijama, navodno je svemu kumovao alkohol. Došlo je do svađe u jednom ugostiteljskom objektu gde je, navodno, Grizelj ošamario Jozu J., koji je potom otišao kući po automatsku pušku i po povratku na otvorenom prostoru zapucao ka Grizelju i više osoba. Napadača su savladali meštani, a potom je uhapšen.

Uviđaj su izvršili policijski službenici Sektora kriminalističke policije MUP i Odseka kriminalističke policije PU Grude. Po nalogu dežurne kantonalne tužiteljke biće izvršena obdukcija tela smrtno stradalih osoba.

Autor: