AKTUELNO

Premijer Dritan Abazović kazao je na konferenciji za medije povodom 100 dana rada Vlade da su svi prioriteti iz ekspozea završeni ili su pri kraju.

- Svi prioriteti su realizovani ili su pri samom kraju za 100 dana. Politički prioriteti u 100 dana su realizovani. Sada ćemo da se okrenemo evropskom putu - kazao je Abazović.

Odgovorio je i na prozivke da je evropski put Crne Gore zapostavljen.

Na pitanje zašto je ugovor sa SPC potpisan na tajan način, Abazović je kazao da to nije tačno.

- Temeljni ugovor nije potpisan tajno. Potpisan je ispred 30 ljudi. Nisu pozvani mediji, bili su obavešteni kada je ta procedura završena. O Temeljnom ugovoru se priča poslednjih 10 godina, a poslednjih dana intenzivno - kazao je Abazović.

Kazao je da nije tačno da je rekao da je dezinformacija da je 3. avgust datum potpisivanja.

- Ja 31. jula nisam imao informaciju kada će biti potpisan. Mislio sam da će to biti 6. avgusta ili 14. uoči dolaska patrijarha u Herceg Novi. To što je neko hteo sukobe taj dan, da baci senku na svečan dan, pa im planovi poremećeni, ja sam zadovoljan i srećan - naveo je Abazović.

Podsećamo, predsednica Skupštine Danijela Đurović sazvala je za 19. avgust vanrednu sednicu parlamenta na kojoj će se glasati o nepoverenju Vladi.

Inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi podneli su klubovi poslanika Demokratske partije socijalista, Socijaldemokratske i Liberalne partije, Socijaldemokrata i Demokratske unije Albanaca, nakon što je potpisan Temeljni ugovor države sa Srpskom pravoslavnom crkvom (SPC).

Temeljni ugovor su u sredu, bez najave i prisustva medija, potpisali Abazović i patrijarh SPC Porfirije.

Autor: