AKTUELNO

Premijer Crne Gore Dritan Abazović izjavio je da će od 1. jula svi gradjani Crne Gore, uključujući poslanike i članove crnogorske vlade, u Srbiju moći da ulaze bez ikakvih restrikcija.

Zadržavanje na srpskoj granici crnogorskih poslanika koji su u junu prošle godine glasali za usvajanje rezolucije o zabrani negiranja genocida u Srebrenici jedno je od otvorenih pitanja koje opterećuje odnose Crne Gore i Srbije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina da to otvoreno pitanje izmedju dve države bude rešeno, rekao je Abazović posle razgovora sa Vučićem.

"(Vučić) je pozvao ministra unutrašnjih poslova i zamolio da se praksa koja je postojala ispravi i da od 1. jula svi gradjani Crne Gore, ovde računam i političare, poslanike, predstavnike vlade, će kako dolikuje u Srbiju moći da ulaze bez ikakvih restrikcija", rekao je Abazović u izjavi koja je objavljena na Vučićevom Instagramu.

Abazović se zahvalio na "toploj dobrodošlici" i "konstruktivnom sastanku".

"Najviše smo potencirali teme regionalne saradnje, verujem da to otvara velike horizonte buduće saradnje Crne Gore i Srbije naročito kad je u pitanju infrastruktura, ali i nadolazeća kriza", izjavio je on.

Vučić je istakao da se sa premijerom Crne Gore saglasio ;da će dve države nastaviti da grade bolje odnose.

"Imali smo dobre i, što je najvažnije za ljude u Srbiji i Crnoj Gori, korisne razgovore o različitim oblastima društvenog života, o našim političkim bilateralnim odnosima, ali i o ekonomskoj saradnji", rekao je Vučić u izjavi koja je nakon sastanka objavljena na njegovom Instagram profilu.

Dodao je da su razgovarali i o investicijama, ulaganjima, poljoprivredi, snabdevanju hranom i energetici.

"Verujem da je ovo samo početak jedne uspešne saradnje gde kroz dobro upoznavanje ministara dve vlade može da dodje do još bolje, konkretnije i uspešnije saradnje u budućnosti", rekao je Vučić.

Autor: