AKTUELNO

Meštani Piskavice pričaju da njihov komšija već duže vreme dovodi pse kući. Kažu da su mu roditelji preminuli, a da mu sestra iz Nemačke svaki mesec šalje novac preko jednog komšije.

Kada zakaže sistem i sve njegove karike, onda imate čoveka koji nije svestan šta radi i treba mu lečenje, ali kući dovodi pse, hrani ih, i maltretira. Imate leš uginule životinje koja danima stoji u dvorištu, jer se nadležnosti kao loptice prebacuju sa jedne na drugu stranu i niko, ili s velikim zakašnjenjem reaguje.

Stravičan prizor u dvorištu

Oni sa njima nisu imali problema, ali ga se klone. Za njegovu opsesiju dovođenja pasa znaju dugo. Sve do nedavno za ovaj slučaj nije se znalo, i to dok se u priču nisu uključili ljubitelji životinja i volonteri koji su od sigurne smrti spasli nekoliko izgladnelih i dehidriranih pasa iz njegove kuće. Jednom, nažalost, nije bilo spasa. Leš životinje zatekli su u dvorištu, na velikim vrućinama. Prizor kakav niko ne želi da vidi.

- Dva psa smo zatekli u kući, dva psa u dvorištu i jednog mrtvog pored kuće. Uspele smo da uhvatimo ta dva psa iz kuće, jednog napolju, drugog nismo jer je bežao kroz ogradu. Komunalnu policiju smo zvali kada smo krenuli u Piskavicu i oni su nam rekli da je to slučaj za kriminalističku policiju. Veterinarska inspekcija je kontaktirana i dan ranije i oni su rekli da ne rade preko vikenda - priča Anđela.

Anđela Španović, predsednik Udruženja za zaštitu životinja "WagWag" i njena rođaka, nakon što niko od nadležnih, osim policije, nije reagovao kako bi trebalo, uputile su se u Piskavicu. Muškarac je tada već bio odvezen na lečenje, ali su ostali zatvoreni psi.

Slučaj iz Piskavice kod Banjaluke dovoljno je jeziv da izaziva veliku polemiku u javnosti, osude i komentare sugrađana. Naime, muškarac (46) iz ove mesne zajednice, kako su za medije potvrdile njegove komšije, ima psihičke probleme, živi sam i nema nikog da brine o njemu, ali i potrebu da kući dovodi pse, hrani ih, te im seče uši "jer misli da tako treba".