AKTUELNO

Opštinski sud u Pazinu u Hrvatskoj saslušalo je ženu (64) iz Istre zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo protivpravnog lišavanja slobode i krivično delo nasilja u porodici.

To je učinjeno jer je osumnjičena da je od 2017. godine do juna 2022. godine u jednom mestu u Istri postupala suprotno članu 10. Zakona o zaštiti od nasilja u porodici, odnosno da ju je zlostavljala muža (67), prenosi Glas Istre.

Navodi se da je prema njemu svakodnevno bila fizički nasilna, da ga je vređala i omalovažavala, kao i da ga je sprečavala da se druži sa prijateljima i članovima porodice.

Navodi se i da je išla na posao sa njim kako bi ga kontrolisala i naredila mu da joj preda platu, od čega bi mu potom dala manji iznos novca.

Ona bi mu po povratku sa posla oduzimalan vozilo, ključeve, vozačku dozvolu i telefon. Potom bi ga zaključavala u sobu i držala ga zaključanog.

Ovakvo ponašanje je prema žrtvi dovodilo je do toga da se on oseća poniženo, bezvredno i uplašeno.

Županijski sud u Puli osumnjičenoj je odredio istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na učesnike u krivičnom postupku i opasnosti od ponavljanja krivičnog dela.