AKTUELNO

Baranima M. J. i M. P., koji su u sredu po podne uhapšeni u velikoj akciji crnogorske policije, nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata.

Akcija posebne jedinice policije bila je usmerena na suzbijanje teških krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala i sprečavanje likvidacija, a prema nezvaničnim saznanjima još se traga za Martinovim bratom, Stefanom J.

Dva dana policija je pretresala više lokacija na primorju, zasad su uhapšene dve osobe, dok su pojedini osumnjičeni još u bekstvu. Tokom pretresa policija je pronašla i tri puške. Kako saznajemo, za stvaranje kriminalne organizacije tužilaštvo sumnjiči još četvoricu Barana.

- Jedna osoba, u čijem stanu je obavljen pretres, dala se u bekstvo, a policija preduzima intenzivne radnje na njegovom lociranju i hapšenju - saopšteno je iz Uprave policije.

Izvor iz policije navodi da je hapšenjem bezbednosno interesantnih osoba sprečeno izvršenje više najtežih krivičnih dela. Prema policijskim izvorima, pripadnici barskog ogranka "škaljarskog kriminalnog klana" uhapšeni su juče u Baru, zbog sumnje da su navodno pripremali likvidaciju pripadnika suparničkog "kavačkog klana". Nije, međutim, precizirano čija je likvidacija spremana.

Nakon ove akcije, koja je rezultirala hapšenjima, oglasio se ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić:

- U Crnoj Gori se nastavlja sinhronizovana i beskompromisna borba protiv kriminala.

Adžić je naveo da policijski službenici svojim radom pokazuju profesionalizam i izuzetnu hrabrost da se beskompromisno suprotstave svim kriminalnim aktivnostima, bez obzira na tehničke, kadrovske i finansijske probleme, sa kojima se policija stalno susreće.

- Sinhronizovano nastavljamo suzbijanje svih oblika kriminala - naveo je Adžić u saopštenju.

Autor: