AKTUELNO

Snažno nevreme protutnjalo je Slovenijom i u ovim trenucima, kako pišu hrvatski mediji, stiže u Hrvatsku.

Oni su naveli da prema satelitskim snimcima portala Rejn Alarm, oluja se približava karlovačkom području, a nevreme se, prema najavama meteorologa očekuje i u Srbiji.

Nevreme u Sloveniji

Oluja u Sloveniji je pogodila sever zemlje, a ubrzo je zahvatila i unutrašnjost. Prema prvim informacijama iz centra za informisanje, najviše problema je u opštinama uz reku Dravu.

Agencija za životnu sredinu (ARSO) izdala je upozorenje da je u unutrašnjosti zemlje moguće jače nevreme sa čestim udarima groma, jakim vetrom, pljuskovima i gradom.

Najgore je bilo u Štajerskoj, Koruškoj, na istoku i jugoistoku Slovenije.

Aktivirana su i profesionalna i dobrovoljna vatrogasna društva jer se, kako navode slovenski mediji, događaji velikih razmera beleže na više od 20 lokacija: nevreme je izazvale bujične poplave, poplavljeni su neki objekti, odroni su zatvorili neke puteve, srušena su mnoga stabla.

Hrvatski mediji su preneli da su nepogode već stigle u neke delove zemlje, i da je jak vetar lomio stabla u Karlovcu.

Promena stiže i u Srbiju

Kako je danas najavio RHMZ i u Srbiji se večeras na severu očekuje naoblačenje, sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom.

U Srbiji u subotu promenljivo oblačno sa dužim sunčanim intervalima, a kratkotrajni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se ponegde na jugoistoku zemlje.