AKTUELNO

Crnogorska policija uspela je da identifikuje osobu kojoj navodno pripada durbin pronašen u blizini zatvora Spuž u kom su u pritvoru pripadnici "škaljarskog" i "kavačkog" kriminalnog klana ali i drugi osumnjičeni za brojna krivična dela.

Kako prenosi crnogorski portal Dan, posle otkrivanja durbina za koji se sumnjalo da je deo opreme postavljene za likvidaciju nekoga ko je unutar najpoznatijeg crnogorskog zatvora, izvršeni su pretresi na više lokacija kao i u pojedinim zatvorskim sobama.

- Istražne i preventivne radnje policiju su dovele do osobe kojoj je pripadao sporan durbin koji je pronađen u blizini spuškog zatvora. Utvrđeno je da se radi o ocu koji je ćerki kupio durbin. Nakon kvara on je bačen - preneo je Dan navode izvora, iz kako pištu, vrha crnogorskog MUP-a.

Crnogorski Standard navodi i da je otac izjavio da je kupio ćerki durbin da posmatra ptice.

Kako je naveo ovaj portal, posle pronalaska dubrina u blizini zatvora, policija je pretraživala širi teren oko Spuža, a pritvorenicima je zabranjeno da se približavaju prozorima.

- Juče je policija obavštena od strane UIKS-a da su službenci prilikom obilaska spoljašnjeg kruga pronašli durbin na tronošcu. Upoznat je Osnovni državni tužilac, koji se izjasnio da u navedenom događaju nema elemenata krivičnog dela. Pronađeni predmet biće poslat na veštačenje - otkrio je njihov izvor.

Prema nezvaničnim informacijama, predmet koji je navodno otac kupio ćerki za rođendan, bio je postavljen na tronožac i usmeren ka prozorima spuškog zatvora.

Inače, u ovom zatvoru trenutno boravi i Slobodan Kašćelan, jedan od navodnih vođa "kavačkog klana".

Autor:

#Spuž

#Zatvor