AKTUELNO

Završen je uviđaj u Blagaju kod Mostara gde se predveče, u 17 sati dogodila tragedija kada se trogodišnji dečak H. K. iz ovog mesta utopio u reci Buni.

Kako se saznaje, niko nije vidio trenutak kada je dete upalo u reku.

Tragedija se dogodila nedaleko od Tekije u bašti jednog ugostiteljskog objekta, gde je dečak bio s majkom, bakom, te starijim bratom i mlađom sestrom, prenosi Srpskainfo.

"Ceo dan smo imali veliku gužvu i baš tada bašta je bila skoro prazna, a mi smo se svi raštrkali da raspremimo i očistimo baštu. Deca su se, valjda, igrala i trčkarala, a u jednom trenutku je njegova majka počela da viče da ga nema. Svi smo ga počeli tražiti, nema ćoška gde nismo zavirili, alarmirali smo komšije, prolaznike, ali niko ga nije video. Više i ne znam šta je sve bilo, znam da se celi Blagaj digao na noge da ga traži… Jedan komšija je ronio, stigli su momci s kajacima… Gluho bilo, ne dao Bog nikome", ispričala je jedna od radnica restorana.

Slično je rekla meštanka koja radi u suvenirnici. Noge su joj se, kaže, odsekle od šoka.

Niko nije slutio na najgore.

"Sve smo se nadali naći će ga… Neko je javio da su ga našli, skoro kilometar nizvodno odavde, nešto ga je zaustavilo. Ispod Ćuprije, na lokaciji Mejtef… Četrdeset minuta su ga oživljavali", kroz suze je ispričala ova meštanka.

Želela je da ostane anonimna, jer to su im svima, kako kaže, komšije, piše Avaz.

Kako se saznaje, tokom uviđaja su pregledani snimci video-nadzora objekta, ali ni oni ne pokazuju trenutak kada je dete nestalo u vodi.

Na licu mesta je intervenisalo nekoliko ekipa Hitne pomoći, jer je majci dečaka i baki pozlilo.