AKTUELNO

Žena stara 57 godina ubijena je u subotu ujutru u Zagrebu, a policija intenzivno traži njenog supruga, pišu hrvatski mediji.

Kako nezvanično saznaje portal 24sata.hr, on je prvi na listi osumnjičenih za ovaj zločin. Kao prilog tome govore i sve njegove stvari koje su ostale u stanu. Među njima je i njegov mobilni koji je čak i zvonio tokom uviđaja.

- Utvrđeno je da je između 25. i 26. marta 2022., nepoznati počinitelj zasad neutvrđenim predmetom usmrtio 57-godišnjakinju zadavši joj više udaraca po glavi usled kojih je na mestu događaja preminula. Telo je prevezeno na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku u Zagrebu - napisali su kratko iz policije na kraju uviđaja.

Leš žene pronašli su radnici koji su imali planirane radove u stanu. Našli su je na podu dnevnog boravka krvave glave. Majstori su, navodno, dobili ključeve od stana, kako bi nesmetano odradili posao, a ubrzo je, posle dojave u zgradu došao i otac pokojnice.

Foto: Beta AP/ Damir Senčar

- Znamo da je njen partner osumnjičen za zločin i da ga traži policija. Nekoliko puta su, sa subote na nedelju, obilazili zgradu, ali bez uspeha. Čudilo nas je da nisu pred ulazom ostavili patrolu kad je već ubica na slobodi. Plaši nas to, jer ne znamo da li ju je ubio partner ili neko drugi. Da nije pomahnitao i hoće li opet napasti. Oči su nam bukvalno "na leđima" - rekao je komšija i poznanik pokojnice.

Ljudima iz susednih stanova ceo slučaj veoma je čudan jer u noći kada se ubistvo najverovatnije dogodilo, iz stana nisu čuli nikakvu buku, galamu, svađu ili zapomaganje.

"Uvukao ženu u Jehovine svedoke"

- Iskreno, bili su komšije za poželeti. Ona je bila uredna, ali on mi nikad nije prijao. Imao je tu neku čudnu energiju. Uvukao je ženu u Jehovine svedoke i time su se vodili. Zato sam i prvo pomislio da je ženu napao narkoman, a ne čovek s kojim je živela - ispričao je poznanik porodice.

Ona navodno prvo nije želela da bude deo te zajednice, ali je pristupila zbog partnera.

Ljudi koji su ih poznavali ispričali su da su zajedno bili više od 10 godina. Decu nisu imali. Komšije su oboje navodno poslednji put videli u petak uveče. Bili su u šetnji i delovali su mirno.