AKTUELNO

Vrhovni sud Republike Srpski pravosnažno je osudio Dejana Kneževića (30) iz Prijedora na tri godine zatvora za pokušaj ubistva Aleksandre Perović, dispečerke "Banjalučkog taksija", koju je davio kablom od telefona.

Naime, Vrhovni sud RS je potvrdio prvostepenu presudu Okružnog suda Banjaluke, jer je veće odbilo kao neosnovane žalbe odbrane i tužilaštva.

Prema ranijoj presudi banjalučkog suda Knežević je dispečerku napao 2. decembra 2017. godine, nakon što mu je putem telefona, kada je pozvao taksi službu, rekla da nema slobodnih vozila, jer se njegov broj nalazio u tabeli „nepoželjni“ kao mušterije koja često zove kada je pijana.

Nakon toga ponovo je pozvao dispečerku, a zatim otišao u kancelariju i napao je tako što ju je uhvatio za ruke, a zatim uzeo slušalicu telefona, koji je bio na stolu, te joj kabl omotao oko vrata i počeo da ga zateže.

Tom prilikom dispečerku je slušalicom udarao u potiljak i pretukao je, nakon čega je pala i počela gubiti svesti. Međutim, nastavio je da je udara. On je pobegao, a dispečerku je pronašao kolega.

Knežević je ranije u sudnici tokom svog svedočenja istakao da nije želio da ubije Perovićevu i naglasio da joj nije omotao kabl oko vrata i davio je, kako je bilo navedeno u optužnici.