AKTUELNO

Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić je preuzeo koordinisanje Ministarstvom pravde, ljudskih i manjinskih prava, prenose tamošnji mediji.

Tim sektorom do sada je rukovodio ministar unutrašnjih poslova Sergej Sekulović.

U obaveštenju Vlade koje je danas dostavljeno Ministarstvu, ističe se da je Krivokapić određen da rukovodi ovim resorom do izbora ministra.

Sekulović je, podsećamo, preuzeo poziciju rukovodioca ovog resora, nakon što je Vladimir Leposavić smenjen sa funkcije ministra 17. juna prošle godine, zbog negiranja genocida u Srebrenici.

Upravo je Sekulović bio jedan od ministara koji su stali uz Dritana Abazovića nakon što je Građanski pokreta URA predao Skupštini Crne Gore inicijativu za izglasavanje nepoverenja Vladi Zdravka Krivokapića.

Takođe, tokom prošle sednice Vlade, koja je obilovala teškim rečima, bio je protiv predloga premijera Zdravka Krivokapića da se glasa o skraćenju mandata parlamenta, koji je usledio odmah nakon inicijative GP URA.

Pored Sekulovića, protiv su bili Abazović, ministri Mladen Bojanić (kapitalne investicije), Đorđije Radulović (spoljni poslovi), dok je Tamara Srzentić (javna uprava i mediji) bila uzdržana.

Kako prenose mediji, tada je verbalni atak na ministra Sekulovića imala ministarka odbrane Olivera Injac, a posebnu rolu imala je ministarka prosvete, nauke, kulture i sporta Vesna Bratić, koja je protivnike premerovog prijedloga nazvala izdajnicima.

Vlada će na današnjoj telefonskoj sednici glasati i o predlogu premera o smeni Abazovića sa mesta predsednika Nacionalnog savjeta za borbu protiv visoke korupcije.