AKTUELNO

"Mateju je ovo bio prvi put da ide u Beograd i, da vam pravo kažem, nisam bio ni sada za to da ide baš tamo čekati Novu godinu. Ali, išao je s prijateljima koje zna još iz osnovne škole pa mi je ipak bilo nekako lakše", priča otac nestalog mladića, vaterpolo sudija i dugogodišnji radnik splitskog Nastavnog zavoda za javno zdravlje Nenad Periš.

On se sprema sutra za polazak u Beograd da traži svog sina Mateja (27) koji je nestao sinoć dva sata nakon ponoći.

– Kad mi je Matejev prijatelj preko ćerkinog Instagrama zatražio broj mobilnog nakon dočeka Nove godine, odmah sam znao da nešto nije u redu, a naročito kada mi je rekao da je Matejev telefon isključen.

Ovo je hrvatskim medijima ispričao otac Nenad koji avionom sutra leti za Beograd, prenosi Slobodna Dalmacija.

– Nemerljivu mi pomoć u ovim teškim trenucima daju moji stari prijatelji iz Beograda – bivši vaterpolista Igor Milanović i državni sekretar za sport Srbije Darko Udovičić koji su angažovali sve snage i resurse u potrazi za mojim sinom. Zvali su me i iz ambasade u Beogradu, iz beogradske policije... Mediji svakog trenutka i tamo i u Hrvatskoj objavljuju informacije i fotografije mog Mateja. Izuzete su kamere iz tog kluba "Gotik", gde je viđen oko dva i po iza ponoći.

Meni nije jasno kako obezbeđenje tog kluba ne zna gde je iz njihovog kluba izašao moj sin. Kad su Matejevi prijatelji primetili da ga nema mislili su da je s nekim društvom i nisu odmah na to obraćali pažnju. Ali, kada su ujutro pred odlazak iz kluba našli njegovu jaknu na vešalici u garderobi "Gotika", a njega nije bilo, nastala je panika koja je kulminirala nakon što su shvatili da nije došao ni u zajednički apartman kojeg su u Beogradu izajmili – govori Periš.

– Muče me neke dileme: ispred kluba i u klubu nema nikakvih tragova krvi, kose ili bilo čega što bi ukazivalo na sukob. Nije mi jasno da niko od osoblja "Gotika" nije video kada je i gde je otišao moj sin. Apsolutno ništa, kao ni gosti koji su bili ispred kluba. Tuče nije bilo, nikakvog incidenta, a Mateja nema. Izuzete su sve kamere u "Gotiku" i na okolnim objektima i putevima koje se sada pregledaju, valjda će one otkriti nešto – nada se otac koji pohvaljuje rad i saradnju beogradske policije.

Niko od osoblja "Gotika" nije video kada je i gde je otišao Matej
Oni su, bez da čekaju 48 sati nakon prijave nestanka punoletne osobe, odmah pokrenuli potragu za Matejem – kaže Nenad Periš.

Autor: