AKTUELNO

Nemamo savezne vlasti, ali imamo savezne probleme, istakao je za PINK dr Nenad Stevandić, šef Srpskog kluba u Predsedničkom domu Parlamenta Bosne i Hercegovine.

Stevandić je istakao da trenutno imaju veliku krizu, kao i da su od juče počela saslušanja političara koji su deo vladajuće koalicije.

- Mi nemamo savezne vlasti, imamo savezne probleme. Trebali smo da imamo zajedničke vlasti. BIH čine entiteti koji su je napravili i koji su potpisali Dejtonski sporazum. Nije BiH napravila Republiku Srpsku i Federaciju, nego obrnuto – rekao je Stevandić.

Kako kaže, opozicione političare pokušavaju da odvoje od nas, pozivajući ih kao svedoke.

- Od juče su, prvi put posle rata, sudske vlasti su počele da traže dokumentaciju političkih partija, ko je glasao, ko je u predsedništvu… To se nije radilo, još od 1945… - rekao je Stevandić.

Ističe da je pred njima burno vreme, dodaje da nema dovoljno jedinstva u Republici Srpskoj koje je neophodno.

- Sada uglavnom jedni piju kafu sa političarima iz Federacije, mi u Banjaluci, i to nije dobro – rekao je Stevandić, dodajući da bi bilo bolje da zajedno rešavaju probleme.

Foto: TV Pink Printscreen

Borko Kašanski, urednik u Srpskom Telegrafu, komentarišući upad u Štrpce, rekao je da je bilo jasno da je to osveta Kurtija zbog “Otvorenog Balkana”.

- Ima dosta onih koji bi da “sapletu” ovaj projekat. I to nije samo u regionu, Nemačka na primer, trudi se da se to ne realizuje, dok na primer Vašington podržava da projekat prođe – rekao je Kašanski.

Kako kaže, mi moramo da se borimo pa ćemo videti kako će biti.

Autor: