AKTUELNO

DPS je osvojio 14 mandata. Socijademokratska partija osam, URA četiri, a Demokrate i Stara Garda po tri mandata.

Demokratska partija socijalista (DPS) predsednika Mila Đukanovića na Cetinju je zabeležila značajan pad na današnjim lokalnim izborima, ali je ostala pojedinačno najjača stranka sa oko 43 odsto osvojenih glasova, pokazuju prvi nezvanični stranački rezultati.

Prema prvim preliminarnim, nezvaničnim rezultatima na lokalnim izborima na Cetinju DPS je osvojio 14 mandata.

Socijademokratska partija je osvojila osam mandata, URA četiri, a Demokrate i Stara Garda po tri mandata.

Jedan mandat osvojila je koalicija SD-LP.

Nosilac liste DPS-a na Cetinju Miloš Ražnatović rekao je da je ta partija ostala najjači politički subjekt i istakao ;da će imati pad u odnosu na očekivanja ali da će biti okosnica vlasti.

Foto: Tanjug/Risto Bozović

Lider Demokratskog fronta Andrija Mandić saopštio je da je DPS izgubio vlast na danas održanim izborima u Mojkovcu, dok je u Petnjici DPS proglasila pobedu.

Sva tri grada su bila jaka uporišta DPS-a.

Izbori u tri crnogorske opštine – Cetinju, Mojkovcu i Petnjici održani su bez prisustva domaćih posmatrača iz nevladinog sektora, jer nisu dobili akreditacije.

Kako je saopšteno iz Centra za demokratsku tranziciju, koji od 2000. godine prati izbore u Crnoj Gori, iz Državne izborne komisije (DIK) su im kazali da zbog činjenice da još nije izabran predsednik DIK-a, oni ne mogu da odlučuju o zahtevu za praćenje izbora.