AKTUELNO

Policija je uhapsila 23-godišnjaka koji se sumnjiči za napad na Duju Hrgovića Štefanića, 21-godišnjeg Zadranina koji je napadnut s leđa i teško ranjen u noći s 12. na 13. novembra ispred Medicinske škole u Zadru, piše Zadarski.hr.

"Policijski službenici kriminalističke policije, Službe kriminalisitčke policije i Druge policijske stanice Zadar, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje na počinjenje kaznenog dela ubistvo u pokušaju. Sumnjiči se da je 13. novembra 2021. godine oko 02.30 sati u Ulici dr Franje Tuđmana u Zadru, prilikom verbalnog sukoba i fizičkog guranja između više mlađih osoba, iz džepa odevnog predmeta izvadio nož kojim je oštećenom 21- godišnjaku zadao ubodnu ranu u predelu glave, nakon čega se udaljio s mesta događaja", saopšteno je u četvrtak posle podne iz zadarske policije.

U saopštenju se ističe da je 21-godišnjaku pružena lekarska pomoć u Opštoj bolnici Zadar gde je utvrđeno da je zadobio teške telesne povrede.

"U okviru istrage i prikupljanja svih relevantnih činjenica i saznanja o događaju, osumnjičeni je juče uhapšen na području Brodsko-posavske županije, te priveden u policijsku stanicu. Tom prilikom oduzet mu je preklopni nož. Protiv njega se podosi krivična prijava nadležnom državnom tužilaštvu za krivično delo 'ubistvo u pokušaju', a on će u toku dana biti predat pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske", kazali su iz policije, piše Zadarski.hr.