AKTUELNO

Vatrogasci su na terenu i tvrde da manastir nije ugrožen.

Veliki šumski požar u Hrvatskoj koji je buknuo kod Kistanja zahvatio je područje od skoro 1.000 hektara, a vatra je zahvatila i deo Nacionalnog parka Krka u blizini istoimenog manastira koji prema tvrdnji lokalnih vatrogasaca "nije u opasnosti".

Hrvatski portal index.hr prenosi da se vatrogasci od utorka bore sa vatrenom stihijom, a u gašenju vatre pomažu im dva kanadera i tri air tractora.

Navodi se da požar još uvek nije lokalizovan.

- Nisu ugroženi objekti i ljudi. Oni koji su evakuisani vraćeni su kućama, struja je uključena. Požar ide prema kanjonu Krke, nove snage dolaze, tu je i vojska - rekao je za taj portal glavni zapovednik vatrogasaca Slavko Tucaković.

Županijski zapovednik vatrogasaca Darko Dukić je naveo da je na terenu 180 ljudi, a hrvatsko Ministarstvo odbrane je objavilo da je poslalo 50 vojnika u pomoć vatrogascima.

- Požar ulazi u nacionalni park kod manastira Krke, koji nije u opasnosti. Deo požara prema Laškovićima kod Skradina je pod kontrolom, s drniške strane vatru gase društva iz Drniša i Promine, požar kod Zelića kod Knina je prigušen. Požar je prošao kraj kuća u mestu Krnete - rekao je Dukić.

#Hrvatska

#Požar

'