AKTUELNO

Požar je izbio oko 16 sati, vatrogasci su na terenu, a jak vetar otežava gašenje.

Veliki šumski požar buknuo je danas blizu Crvenog jezera kod Imotskog u Hrvatskoj, a na terenu ga gase mnogobrojni vatrogasci iz Imotskog, Omiša, Splita, Makarske i Državne intervencijske službe iz Divulja, saopštila je vatrogasna služba.

Požar je izbio oko 16 sati i zahvatio je gustu borovu šumu, a u pomoć vatrogascima krenula su i tri kanadera, prenosi Hina.

Svedoci požara kazali su da jak požar, potpomognut vetrom ugrožava okolne objekte.

U toku noći u Puli je izbilo pet požara, a istarska policija danas je privela nekoliko osoba koje sumnjiči da su ih izazvali. U tim požarima, zapaljena su dva stabla, dva kontejnera za smeće i samo smeće, zbog čega su oštećena tri privatna vozila i vrata prodavnice, portvrdila je Hini istarska policija.

Prema rečima portparolke policije, Nataše Vitasović, požari su buknuli u periodu od ponoći do 4 sata ujutru.

- Tokom dana nekoliko osoba, koji se dovode u vezu sa tim požarima, dovedeno je u policijsku stanicu i nad njima se sprovodi kriminalističko istraživanje, nakon čega će biti poznate pojedinosti ovih događaja", rekla je Vitasović i dodala da su osumnjičeni uhapšeni nakon dojave, u Teslinoj ulici. Kako se navodi, prema nezvaničnim informacijama uhapšeni su maloletnici.

#Hrvatska

#Požar

#Vatrogasci

'