AKTUELNO

Dvoipogodišnja devojčica iz Kaknja, koja je zadobila teške komplikacije nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu, Džena Gadžun, preminula je rano jutros, javlja Klix.

Otac malene Džene, Muris Gadžun, je jutros informisao prijatelje o tragediji koja se dogodila.

- Naša draga i nikad zaboravljena Džena je otišla na bolji svet. Da ti dragi Alah podari lepi dženet - napisao je Muris.

Roditelji su kazali da je dete nakon operacije prevezeno na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu gde je dobila svu potrebnu medicinsku negu, ali da su njeni moždani živci "sagoreli" te da je živela na aparatima koji su je održavali u životu.

Devojčici je ugrađena plastika u oko, koju telo nije primilo, a nakon zahvata s ciljem uklanjanja plastike kojeg je izvela doktorka koja, kako navode lokalni mediji, nije imala licencu lekarske komore KS, devojčica se nije probudila iz kome te je u teškom stanju prebačena na KCUS.

Anesteziolog na operativnom zahvatu, kojeg su roditelji nakon događaja pitali šta se dešava i šta je dao devojčici, odgovorio je da ne zna šta se dešava.

- Pitali smo ga šta se dešava i šta joj je dao, rekao je da ne zna šta se dešava, da joj je stalo srce, da su je dva puta vraćali u život... - kazala je majka u prvom razgovoru.

Informacija o vremenu i mestu sahrane biće naknadno poznati.

Ovaj događaj će vrlo izgledno dobiti i sudski epilog s obzirom da su roditelji angažovali i advokata koji će utvrditi da li je bilo propusta te ko je kriv za sve ono što se dogodilo dvoipogodišnjoj devojčici iz Kaknja.