AKTUELNO

Hvalio se da koristi pet grama dnevno, a policija ga pustila na slobodu uz krivičnu prijavu

Krajnje bizarna vest stiže iz Hrvatske, gde je sportista uhapšen sa blizu 250 grama kokaina, a zatim pušten na slobodu. Reč je o bokseru (36), koji je policajcima priznao da je kokain držao i zbog lične upotrebe, ali i zbog prodaje.

Upravo je to priznanje bilo glavni razlog zbog kog nije završio u ćeliji, ali će protiv njega svakako biti podneta krivična prijava.

Kako prenosi ''Slobodna Dalmacija'', umesto boravka u pritvoru tokom istrage, vlasniku zaplenjenog kokaina naloženo je da se redovno javlja u policijsku stanicu. Kokain je kod boksera pronađen prilikom rutinskog pretresa, nakon čega su policajci istražili njegov stan i automobil.

Droga je bila zapakovana u dva paketa, od 25 i 213 grama, a pronađena je i vagica za precizno merenje.

- Kokain je moj i posedujem ga zbog prodaje, jer sam trenutno u lošoj finansijskoj situaciji. Koristim ga i za ličnu upotrebu, dnevno potrošim oko pet grama - rekao je bokser hrvatskim policajcima tokom saslušanja.

Iako se u Hrvatskoj još uvek ne zna identitet ovog boksera, postoje neke naznake o kome je reč. Zna se da ima 36 godina i da učestvuje u profesionalnim borbama, kao i da ne radi kao trener u klubovima u kojima ima dece i mladih.

Kao sparing partner radio je borbe sa poznatijim hrvatskim bokserima, a često je nastupao u inostranstvu prethodnih godina.

Hrvatski mediji pretpostavljaju da kupovina ove količine kokaina na tržištu u Splitu košta oko 10.000 evra, dok je prodajna cena daleko veća.

Za gram kvalitetnog kokaina u Splitu treba izdvojiti oko 100 evra, pa bi cena zaplenjene robe mogla da bude čak i do 25.000 evropskih nočanica.

Autor: