AKTUELNO

Opštinski sud u Karlovcu novčano je kaznio aktivnog hrvatskog vojnika G.B. zbog teških uvreda koje je izneo prema policiji na društvenoj mreži fejsbuk, a sve zbog snimka kadeta Policijske akademije u Zagrebu koji su igrali Užičko kolo, objavljenog sredinom jula

Sud je novčano kaznio aktivnog hrvatskog vojnika G.B. (41) zapsolenog u Ministarstvu odbrane zbog remećenja javnog reda i mira u vezi sa slučajem "užičko kolo", koje su izveli kadeti Policijske akademije u Zagrebu sredinom jula ove godine, što je izazvalo veliku buru u hrvatskoj javnosti.

Kažnjeni vojnik je povodom tog "slučaja" na svom fejsbuk profilu napisao" "A.C.A.B", odnosno "All cops are bastards" u prevodu "svi policajci su gadovi".

Tužbu protiv osuđenog su podneli Ministarstvo obrane, Glavni štab OS RH, komanda vojne policije i drugi, a zbog iznetih uvreda na račun kolega iz drugog državnog resora.

Vojnik je kažnjen sa 561,70 kuna, što je protivrednost 150 DEM-a, valute kojom se još uvek obračunavaju kazne po hrvatskom prekršajnom zakonu, preneo je zagrebački Jutarnji list.

#Hrvatska