AKTUELNO

Uprava policije Crne Gore saopštila je danas da je "zajedničkom akcijom crnogorske i španske policije uhapšeno osam pripadnika kriminalne grupe od kojih četiri crnogorska državljanina".

U saopštenju se dodaje da su uhapšeni D.B. (35) iz Podgorice koji poseduje i državljanstvo Australije, a koji se sumnjiči da je organizator kriminalne grupe, V. B. (19) iz Podgorice, S. B. (49) iz Danilovgrada, N .K. (40) iz Podgorice, F. C. G. (38) iz Algineta, J. V. S. (46) iz Valensije, A. T. V. (48) iz Valensije i J. M. H. (37) iz Valensije.

- Ova lica su osumnjičena za trgovinu drogom i stvaranje kriminalne organizacije - ističe se u saopštenju.

Iz UP su kazali da su službenici Sektora za borbu protiv kriminala Uprave policije Crne Gore sa Nacionalnom policije Valensije i Timom za organizovani kriminal "Guardie Civil" Španije, "sprovodili dugoročnu međunarodnu istragu kodnog naziva "Bubestis" prema kriminalnoj grupi koja se na području Valensije u mestu Alginet bavila ilegalnom proizvodnjom i krijumčarenjem opojne droge marihuana".

- Razmenom operativnih podataka došlo se do saznanja da više osoba, poreklom iz Crne Gore, od aprila 2021. godine boravi u Valensiji, te da su u Aliganteu zakupili veliki hangar sa namerom da u njemu instaliraju laboratoriju za uzgoj marihuane. Istragom, koja je otvorena u Španiji, a na osnovu podataka crnogorske policije, identifikovani su članovi ove kriminalne grupe, locirana je njihova imovina u Valensiji i utvrđeno je da se u iznajmljenom hangaru nalazi profesionalno opremljena laboratorija - navodi se u saopštenju.

Iz UP su kazali da "kada je španska policija utvrdila da ova lica sve više vremena provode u hangaru, te da se najverovatnije bave berbom i pakovanjem marihuane, realizovana je policijska akcija i izvršen pretres kojom prilikom je pored plantaže, pronađeno i oduzeto 27 kilograma suvih pupoljaka marihuane.

- Daljim pretresom prostorija koja su ova lica koristila u Valensiji pronađeno još sedam kilograma marihuane, 10.000 eura a zaplijenjeno je i jedno luksuzno vozilo, falsifikovane isprave, kao i kompletna oprema iz laboratorije - piše u saopštenju.

Naveli su i da se nastavlja sa preduzimanjem daljih mera i radnji u ovom predmetu.

Autor:

#Crnogorci

#Hapšenje

#Španija