AKTUELNO

Prvi čovek grada Prijedora, Dalibor Pavlović, izazvao je ozbiljan skandal zbog čega je srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, zatražio njegovu ostavku.

Neviđeni skandal potresao je Bosnu i Hercegovinu (BiH) nakon što u javnost procurili snimci kako gradonačelnik Prijedora Dalibor Pavlović guta šaku tableta, a zatim povraća u toaletu iznad WC šolje i na kraju pada na pločice. 

Bizarne fotografije je napravio sam Pavlović, ali je njih javnosti obelodanio novinar Slobodan Vasković, uzburkavši BiH, ali i region. Gotovo momentalno je reagovao srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, koji je zatražio ostavku Pavlovića, istakavši kako je takvo ponašanje jednog visokog funkcionera krajnje neprimereno i sramno. Pritom, danas je održana i sednica Gradskog odbora Prijedora na kojoj gradonačelnik nije učestvovao, pa je ubrzo stigla njegova ostavka, ali pismenim putem. 

Kao nosilac javne funkcije i prvi čovek grada Prijedora, snosim odgovornost da svoje sugrađane, ali i širu javnost izveštavam o poslu koji obavljam, baš kao i o privatnom životu, ako on utiče na dobrobit zajednice u čijoj sam službi. Kako pisanja i javni progon mene kao čoveka raznim spinovima, vređanjima, omalovažavanjima, koja su se poslednjih dana u pojedinim medijima pojavila, mogu uzdrmati odnose poverenja koje s građanima Prijedora gradim od stupanja na funkciju, ovim putem obaveštavam javnost da prihvatam predlog predsednika SNSD Milorada Dodika - istakao je Pavlović, osvrčući se na fotografije kojima je navodno uzrok bila neuzvraćena ljubav.